Transferi

Pogledajte često postavljana pitanja o dijeljenim i privatnim GoOpti transferima, o vremenskom rasponu polaska/dolaska i o još mnogo toga.

Koja je razlika između dijeljenih i privatnih transfera?

GoOpti nudi različite vrste transfera u skladu s različitim željama, budžetima i potrebama naših klijenata. Za dodatne informacije o svakom pojedinačnom tipu transfera i o njihovim međusobnim razlikama kliknite ovdje.

Šta je vremenski raspon polaska/dolaska?

Vremenski raspon polaska/dolaska karakterističan je samo za dijeljene transfere. On vam omogućava da prilikom rezervacije prilagodite cijenu vašeg transfera, birajući između različitih vremenskih intervala polaska. Maksimalni vremenski raspon varira zavisno od rute.

Tačno vrijeme polaska vam šaljemo jedan dan prije transfera. Naš sistem za optimizaciju uvijek pokušava da tačno vrijeme vašeg polaska što više uskladi sa željenim terminom vašeg polaska, ali je izuzetno važno da prilikom kreiranja rezervacije odaberete pravilnu vremensku opciju:

  • najkasniji termin dolaska je prikladan izbor u situacijama u kojima je neophodno da budete na lokaciji dolaska najkasnije do određenog termina (dolazak na let, pravovremeni dolazak na sastanak itd.)
  • najraniji termin polaska je prikladan izbor u situacijama u kojima sa lokacije polaska morate krenuti što je prije moguće, ali u kojima nemate striktan vremenski limit dolaska na odredište

Koje su to standardne GoOpti linije?

GoOpti realizuje prevoz na više linija, i to u raznim državama. Ukoliko želite da vidite pregled svih dostupnih GoOpti linija, kliknite ovdje. Ukoliko ne možete da pronađete željenu liniju (želite da putujete sa nekog drugog mjesta ili na neko drugo odredište), možete naručiti prilagođeni transfer.

Gdje se mogu ukrcati?

Ukrcati se možete gdje god želite. Najjeftinija opcija je da izaberete jednu od standardnih GoOpti lokacija za ukrcavanje (koje nudi naš sistem za rezervacije), ali isto tako možete odabrati da se ukrcate ispred kuće, ispred vaše kancelarije ili na nekoj drugoj lokaciji. Tačno mjesto ukrcavanja možete unijeti u obrazac za rezervacije na našoj početnoj stranici a možete naručiti prilagođeni transfer.

Zašto mi sistem za rezervacije nudi samo privatni transfer, ali ne i dijeljeni transfer?

Ako vam se pretraživanjem dostupnih prevoza, nudi samo privatni transfer, to znači da dijeljeni transferi na odabranoj liniji nijesu dostupni ili da su sva mjesta za dijeljeni transfer već rezervisana. Ukoliko dijeljeni transferi na odabranoj liniji nijesu dostupni jer su sva mjesta za dijeljini transfer na toj liniji već rezervisana, možete se prijaviti na listu čekanja za dijeljeni transfer, a mi ćemo vas obavijestiti ako dođe do otkazivanja nekog od putnika koji su već rezervisali svoje dijeljene transfere.

Koje vrste vozila se koriste za prevoz putnika?

Prevoz putnika organizujemo kombijima, minibusevima, automobilima i autobusima. Naša vozila su prilagođena za putnički prevoz i opremljena su svom potrebnom sigurnosnom opremom. Sva vozila se redovno čiste, održavaju i servisiraju. Vozni park se sastoji od najnovijih modela.

Kako ću prepoznati GoOpti vozilo?

Naša vozila su obično bijele boje sa crnim 'GoOpti' stikerima i naljepnicama. Jedan sat prije transfera ćemo vas obavijestiti o registarskoj oznaci vozila (broj tablica), a ako budete imali problema sa pronalaskom vozila, uvjek možete kontaktirati vašeg vozača na njegov broj telefona.

Kako mogu da podnesem reklamaciju u vezi sa vašim uslugama?

Reklamacije se mogu podnijeti u roku od 15 dana od dana transfera. Radi lakše evidencije svih reklamacija, one se mogu podnijeti jedino putem mojOpti sekcije, koja se nalazi na internet stranici GoOpti.

GoOpti ne prihvata i ne odgovara na reklamacije podnijete putem e-mejla.

Ukoliko želite da podnesete reklamaciju, potrebno je da se prijavite na internet stranicu GoOpti, posjetite mojOpti sekciju, pronađete vaš transfer i ispunite obrazac za reklamacije. Ako ste kupili transfer kao neregistrovani korisnik ili ste ga kupili bez prijave (ili ako niste kupac), detalje vašeg transfera možete pronaći u mojOpti sekciji, koristeći i unoseći broj rezervacije i e-mail adresu prvog putnika sa rezervacije.

Na vašu reklamaciju ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Mogu li putovati sa svojim kućnim ljubimcema?

Zbog sigurnosnih razloga, prevoz manjih životinja (npr. pasa i mačaka) je moguć samo prilikom privatnog transfera, a uz prethodno pismeno odobrenje GoOptija i samo ako ljubimac putuje zajedno sa svojim vlasnikom (odraslom osobom).

Ako želite da putujete sa svojim kućnim ljubimcem, molimo vas da nas prvo kontaktirate i opišite vaš zahtjev prije nego što kreirate rezervaciju:

  • Koju vrstu ljubimca zelite povesti sa sobom? (na primjer, manja mačka, manji pas itd.)
  • Koliko ljubimaca vodite sa sobom (jednog ili više)
  • Da li je vaš ljubimac naviknut da putuje u vozilu

Pažljivo ćemo ispitati vaš zahtjev i procijeniti da li je prevoz vašeg ljubimca moguć ili ne. Ako se prevoz odobri, poslaćemo vam dodatne detalje i instrukcije koje će vam biti potrebni za kreiranje rezervacije.

Istu proceduru je potrebno pratiti kada je riječ i o psima vodičima koji se koriste kao pomoć i pratnja odobama sa invaliditetom. Psi vodići, koji se nalaze u pratni osoba sa invaliditetom, su dobrodošli, ali vas molimo da nam najavite njihovu prisutnost u vozilu unaprijed, i da nam dostavite odgovarajuće sertifikate za pse vodiče.

GoOpti može odbiti prevoz kućnih ljubimaca ukoliko se procijeni da je to nebezbjedno ili neizvodljivo zbog veličine kućnog ljubimca, zbog veličine i stanja vozila ili zbog kapaciteta vozila za transport. Takođe, ljubimci moraju uvijek biti propisno smješteni u prikladan i za te svrhe namijenjen boks za ljubimce (ovo ne važi za pse vodiče) i nikada ne smiju putovati sami – mogu putovati jedino u društvu i pod nadzorom njihovog odgovornog vlasnika. Prevoz vašeg ljubimca je besplatan.

Koje su opcije vansudskog rješavanja sporova?

Vansudsko rješavanje sporova, koje se odnosi na online kupovinu, je omogućeno platformom za rješavanje sporova Evropske komisije.

U slučaju sporova sa kupcem, GoOpti ne priznaje nadležnost nekog posebnog tijela (osobe) koje bi moglo biti nadležno vansudsko poravnanje, a u vezi tog vansudskog poravnanja pokrenutog od strane kupca.