Kašnjenja

Može li se dogoditi da propustite let? Sve informacije o mogućim kašnjenjima GoOpti transfera do aerodroma, luka i autobuskih stanica...

Može li se dogoditi da propustim let?

Nažalost, takva stvar se uvijek može desiti, ali se čitav GoOpti konstantno trudi i daje sve od sebe da svi putnici pravovremenu stignu na svoje željene destinacije.

Upravo zbog ovoga se uvijek trudimo da predvidimo optimalno vrijeme za put, uzimajući u obzir vremensku prognozu, uslove na putu i sve druge događaje koji mogu uticati na trajanje vožnje. Uradićemo sve što je u našoj moći da vas dovezemo na zeljenu destinaciju do najkasnijeg termina dolaska koji ste izabrali prilikom kreiranja rezervacije.

Uprkos svemu, nepredvidljive vremenske pojave i nepredvidljivi događaji na putu mogu ponekad spriječiti pravovremen dolazak na destinaciju. Da bi vam osigurali potpunu bezbrižnost na putu, nudimo vam opciju kupovine Paketa Bez Brige, koji vam omogućava potpuno bezbrižno putovanje. Ukoliko propustite vaš let, GoOpti vam obezbjeđuje novu avionsku kartu ili organizuje potrebnu vožnju, ali i obezbjeđuje prenoćiste u najbližem hotelu. Za više informacija, pogledajte naše GoOpti Odredbe i Uslove.

Molimo vas da obratite pažnju na sljedeće: Prilikom rezervisanja vožnje do aerodroma, molimo vas da izaberete prikladno vrijeme najkasnijeg dolaska na aerodrom, čime ćete izbjeći mogućnost propuštanja leta, a osigurati dovoljno vremena za prijavu na let, predaju prtljaga i ukrcavanje u avion. Ne zaboravite da vrijeme najkasnijeg dolaska na aerodrom NIJE vrijeme vašeg leta, već vrijeme najkasnijeg dolaska na aerodrom. Ukoliko, na primjer, vaš let polazi u 8 sati, preporučujemo vam da podesite da najkasnije vrijeme dolaska na aerodrom bude 6 sati. Na ovaj način ćete imati dovoljno vremena da predate vaš prtljag na salteru za check in, preuzmete vašu avionsku kartu i smjestite se u avion.

Šta da radim ukoliko mi let kasni prilikom slijetanja?

Čim dobijete informaciju o kašnjenju vašeg leta, molimo vas da pozovete vašeg GoOpti vozača, a možete pozvati i direktno nas, na naš broj za hitne slučajeve. Možete takođe pozvati i na telefonski broj našeg tima za podršku +385 1 3000 500 ili nam pisati na info@goopti.com.

Dodatne informacije u vezi sa kašnjenjima možete naći GoOpti Odredbama i Uslovima prevoza

Ako ste kupili Paket Bez Brige:

GoOpti će vam obezbijediti besplatan zamjenski prevoz do željene destinacije i to u roku od 6 sati od vremena slijetanja vašeg aviona (vašeg aviona koji je kasnio prilikom slijetanja).

Molimo vas da nas obavijestite o kašnjenju što je prije moguće, bez obzira koju ste vrstu GoOpti transfera rezervisali.

Koliko dugo ćete me čekati na mjestu ukrcavanja ako kasnim?

Nažalost nećemo biti u mogućnosti da vas čekamo ukoliko budete kasnili na lokaciju ukrcavanja, s obzirom da je većima transfera već vezana za termine polazaka i dolazaka drugih putnika – detaljnije informacije možete pronaći u GoOpti Odredbama i Uslovima prevoza.

U svakom slučaju vas molimo da nas o vašem kašnjenju obavijestite prije vašeg zakazanog GoOpti polaska – pozovite vašeg GoOpti vozača ili naš broj za hitne slučajeve. Samo na ovaj način nam dajete mogućnost da se potrudimo i provjerimo postoji li neko rješenje za nastalu situaciju.